info VD

VitaDuo

Het duo Vitaly Vatulya (saxofoon) en Maria Nemtsova (piano) is een van de meest interessante ensembles die vandaag in de kamermuziekwereld optreden. De zeldzame combinatie saxofoon – piano ontstond in 2006, toen het Duo hun eerste prijs won op het prestigieuze festival in Moskou.

Later hebben ze het beroemde ‘Music for Peace’ project opgericht, een muzikaal liefdadigheidsproject dat ten goede komt aan jonge muzikanten die in de huidige conflictgebieden leven. Het ‘Music for Peace’ project gebruikt de verbindende kracht van muziek om de internationale en interculturele contacten tussen jongeren en jongvolwassenen te maximaliseren. Via de muziek wil het project individuen van alle achtergronden en sociale statussen samenbrengen in een ontspannen en natuurlijke omgeving.

Maria heeft vele internationale pianoconcoursen gewonnen en speelde in zalen als Carnegie Hall (New York), Wigmore Hall (Londen), National Center of Performing Arts in Beijing, Shanghai Oriental Arts Centre en anderen.

Vitaly is de winnaar van meer dan 15 prestigieuze internationale competities en speelde in het Moskouse Internationale Huis van Muziek en de Grote Conservatoriumzaal, de Philharmonische Concertzaal in Vilnius, het Bruckner Huis in Linz en anderen.

Vanavond spelen ze muziek van oa Eric Satie, Philipp Glass, Michael Nyman en John Adams.

https://marianemtsova.com/vitaduo/