Meer over Willem Poot en de Orgeltocht


Orgeltochten Noord-Holland bezoekt Schermerhorn, Beets en Oosthuizen

Dit jaar vieren wij “50 jaar” orgeltochten.

Nergens zijn zoveel orgels te vinden als in de regio Noord-Holland! Daarom klinken ook dit zomerseizoen een groot aantal van deze instrumenten tijdens de Orgeltochten Noord-Holland. De vierde en laatste serie concerten is op zaterdag 12 augustus a.s. in Schermerhorn, Beets en Oosthuizen.
Dit is de JUBILEUMTOCHT ivm “50 JAAR” orgeltochten Noord-Holland. In Oosthuizen zal vanaf 14.00 uur het Jubileumconcert klinken waarna een receptie wordt gehouden. Orgelliefhebbers en geïnteresseerden zijn welkom op deze tocht door het mooie landschap langs prachtige instrumenten in bijzondere kerken.

Op vier zaterdagen voeren de Orgeltochten langs (dorps)kerken met historische orgels. Iedere tocht biedt klassieke ingrediënten: kwalitatief goede muziekprogramma’s, eeuwenoude instrumenten en bijzondere kerken.

Het programma van de Orgeltochten in Noord-Holland is te vinden op:

www.orgeltochtennoord-holland.nl

PROGRAMMA Zaterdag 12 augustus| Tocht 326 | Orgeltocht met organist Willem Poot

JUBILEUMTOCHT “50 JAAR ORGELTOCHTEN”

10.30 uur · Schermerhorn - Grote Kerk - Oosteinde 2 - 1636 XV · F.Leichel 1879

12.00 uur · Beets - Kerk van Beets - Beets 51 - 1475 JD · Flaes&Brünjes 1868

14.00 uur · Oosthuizen - Grote Kerk - Raadhuisstraat 61 - 1474 HJ · Anoniem 1521


Iedereen kan deelnemen aan deze muzikale verrassingstocht zonder opgave vooraf. De aanvangstijd is 10.30 uur. Deelname is € 17.50 p.p. inclusief programma, exclusief lunchkosten. Het volledige programma en alle praktische informatie is te vinden op www.orgeltochtennoord-holland.nl