"Zes op een Rij"  -  Zes Zaanse fotografen exposeren in de Grote Kerk Oosthuizen  -  27 augustus t/m 17 september 2017

  Tim Knol


       Esther Prinsze

      
      Jacqueline Mulier

Zes Zaanse fotografen vormen het collectief dat nu alweer voor het vijfde jaar samen exposeert.
Zes op een rij is een expositie waarbij duidelijk is dat elke fotograaf zijn/haar eigen visie heeft. Ieder vertelt zijn/haar verhaal. Ook de persoonlijke voorkeur voor de manier waarop gefotografeerd wordt, is goed zichtbaar. De unieke stijl van de groepsleden zorgt ervoor dat er een diversiteit aan beelden te zien is. Met in elke foto een eigen sfeer en signatuur. Eerder exposeerde de groep in Middelie, Noordeinde, Oosthuizen en Monnickendam.

Tim Knol

In 1962 kocht ik mijn eerste fototoestel. Sinds die tijd heb ik steeds de fotografie beoefend, eerste als hobby en sinds mijn pensionering ook als beroep. In het analoge tijdperk heb ik uren doorgebracht in de donkere kamer, een fascinerende bezigheid.
Inmiddels zijn er verschillende fotoboeken van mij verschenen: Kraak aan de Zaan met portretten van krakers in hun huiskamers, het Jubileumboek van de kunstenaarsvereniging Tengel met portretten van kunstenaars in hun atelier, Kijk op Coby, een fotoverslag over een jaar van wethouder Coby van Berkum in Amsterdam-Noord, Helden Van Doras een boekje met beschrijvingen (door Arnoud Boerwinkel) en foto's van cliënten en vrijwilligers van Doras in Amsterdan-Noord en heb ik meegewerkt aan de boeken Kijk Zaans en Zaanse Parels.

Paul Verbunt
Mijn naam is Paul Verbunt uit De Rijp. Ik heb een brede belangstelling voor alle vormen van fotografie, zowel analoog als digitaal, met een voorkeur voor portret en landschap in zwartwit en kleur. Zwartwit films ontwikkel ik zelf maar het afdrukken gaat nu wel digitaal. Veelal pas ik een nabewerking toe met o.a.. Photoshop. Afdrukken doe ik zelf met pigment inkt op mat Fine Art papier.

Esther Prinsze
Ik ben Esther Prinsze (1969), autodidact fotograaf. Begonnen in 2005 en fotografeer zowel analoog als digitaal zowel met spiegelreflex als middenformaat camera en met full frame camera of mobiele telefoon.
Creativiteit en inhoud van het beeld staat bij mij voorop. Ik was als fotograaf betrokken bij een tweetal boeken over de Zaanstreek, daarnaast werk ik soms samen met een Zaanse kunstenaar aan gezamenlijk conceptueel werk.

Trudi Sennhauser
iTulpenfotografie! Ieder jaar weer een nieuwe uitdaging om deze prachtige bol op een andere manier in beeld te brengen. Mijn focus ligt hier bij de zachte aquareltonen, kleur en compositie. Daarom de benaming Fotoaquarel. De beelden benaderen eerder een aquarel dan een foto.
Bij deze creatieve manier van fotograferen zet ik gangbare regels opzij.
Ik fotografeer met de handmatige instellingen, speel met compositie, licht, kleur en onscherpte.

Jacqueline Mulier
Circa 10 jaar geleden ben ik me serieus gaan toeleggen op het fotograferen d.m.v. het volgen van diverse cursussen in Amsterdam en Zaandam.
Sinds 2012 ben ik onderdeel van ‘ZesFotografen’. Door de jaren heen, heb ik een eigen stijl ontwikkeld. Leegte en lijnenspel zijn daarvan wel een kenmerk. Er komen zelden mensen voor op mijn beelden. Ik kan geďnspireerd raken op vele momenten en locaties. Naast  landschappen, verlaten en vervallen gebouwen, vind ik ook moderne architectuur fascinerend.
Het abstracte werk voor deze expositie is gemaakt in Ierland, in mei 2017.

Simone Ronchetti
Foto’s van alledaagse details zijn zeg maar ‘mijn ding’. Een simpele fiets, gewone mensen of een ruimte in een gebouw, niet bijzonder maar ik zie iets waardoor ik het moet vastleggen.
Door het licht en de lichtinval worden deze alledaagse dingen bijzonder. Ik maak niet zozeer gebruik van het licht, ik leg meer vast welk effect het licht op een bepaald moment heeft. Het is een momentopname van lichtinval en niet in scčne gezet.
 Het onderwerp van mijn foto is niet licht en schaduw maar het onderwerp in het licht en de schaduw.
Bij fotografie gaat het ook vooral om de compositie. Ik hou van structuur aanbrengen en dat vind je terug in mijn foto’s. In een drukke omgeving orden ik automatisch de chaos.

 









       Paul Verbunt   


       Trudi Sennhauser


Simone Ronchetti
terug naar programma 2017